Evet Yüzümüzün G Noktası Olur mu Demeyin
Bence bir makeup artist olarak sanırım bu iddialı cümleyi kullanmak hakkım diye düşünüyorum. Yüzümüzün iki noktası var ki eğer onları doğru şekilde yönlendiremezseniz çok mutsuz olabilirsiniz, tam tersi doğru şekilde yönlendirdiğinizde ise çok iyi bir görünüme sahip olabilirsiniz. Evet nedir bu noktalar peki..? Kaşlarımız ve burnumuz. Eğer kaşlarımızı doğru şekilde almazsak ya da burun estetiği geçirmeniz gerekiyorsa ve doğru yapılmazsa eminim çevrenizden bir çok arkadaşınızdan bunlarla ilgili çok fazla şikayet duyacaksınız. Burun konusundaki konuyu sanırım en doğru burun estetiği uzmanı ile çözebilirsiniz.
Gelelim bizim konumuz olan kaşlarımız. Maalesef artık bütün çevremize baktığımızda bütün kadınlar aynı kaşa sahip gibi duruyor. Bunu üzülerek söylüyorum ama herkes seri üretimden çıkmış gibi. Kaşlar aynı yerden başlıyor aynı çizgi üzerinde kişinin yüz yapısına bakılmaksızın. İnanın doğal haliniz yapılmış halinden çok daha güzel. Şimdi kaş alımı ya da kaş dövmesi yaptırmak isteyen herkese birkaç pratik tavsiyem olacak. En azından aklınızda bulunsun ki size yanlış bir uygulama yapmak isteyen birisine müdahale edebilirsiniz.
Doğru biçimlendirilmiş kaşlar yüz güzelliğinde ve hatlarında belirgin bir etkiye sahiptir. Kaşların doğal kavisi göz çukurunun eğimli çizgisini veya kemik yapısını takip eder. Çoğu insan doğal çizgisinin altında ve üstünde düzensiz büyüyen kıllara sahiptir. Bu kıllar temiz ve çekici bir görünüm vermek için temizlenmelidir. Şekli bozuk kaşları düzeltmek için istenmeyen kıllar temizlenir. Kaş kılında eksiklik varsa kıllar uzayana kadar boşluklar kaş kalemi ile doldurulur. Kalem izleri yumuşatılmak için kaş fırçası kullanılmalıdır.
Doğru Kaş Şekillendirmesi Aşağıdaki Şekilde Yapılmalıdır
Bir spatula ya da ince bir fırça yardımıyla burun kenarı ile göz pınarı birleşecek şekilde ölçü alınır. Bu kaşın başlangıç noktasıdır. Kaşın başlangıç ve bitiş noktaları aynı çizgi üzerinde olmalıdır. Kişi direkt karşıya bakarak göz bebeğinin koyu yuvarlağının dış köşesinden kaşa doğru bir dikme çıkılır. Bu da kaşın kavisini belirler. Yine bir spatula ya da ince bir fırça yardımıyla burun kenarı ile gözün dış bitim noktası birleşecek şekilde ölçü alınır, bu ise kaşın bitiş noktasıdır.
Yüz Şekillerine Göre Doğru Kaş Alımı
Geniş Alın; Yüksek alını dengelemek için kaş kavisi biraz yükseltilebilir, kişinin yüz ifadesini bozmamaya dikkat etmek gerekmektedir.
Dar Alın; Düşük bir kavis çok dar alınlara genişlik kazandırır. Ayrıca kaş üstündeki tüyler alınarak alın bölgesi genişletilmiş olur.
Birbirinden Uzak Gözler; Kaş çizgisi gözlerin iç köşelerine uzatılarak gözler birbirine daha yakın gösterilebilir.
Yuvarlak Yüz; Yüzü daha dar göstermek için kaşlara yüksek bir kavis verilir.
Uzun Yüz; Kaşlar hemen hemen düz biçimlendirilerek yüze daha kısa bir görünüm kazandırılabilir. Kaşları gözlerin köşelerinden dışarı uzatmayın.
Üçgen Yüz; Dar alnın etkisini azaltmak için kaşlara sadece uçlarında biraz kavis veriniz.
Kare Yüz; Kaşların sonlarında yüksek bir kavis olursa yüz daha oval görünecektir. Çizgiyi gözün iç köşesinin hemen üstünden başlayarak dışarı doğru uzatın.
Dikdörtgen Yüz; Daha geniş bir görünüm yaratarak yüzün uzunluğunu kısaltmak için çok az kavisli kaşlar gereklidir.
Emel Nadar Gültekin