Ana SayfaBeslenmeYetişkinlerde Gaz Giderici Bitkisel Tarif

Yetişkinlerde Gaz Giderici Bitkisel Tarif

-

Gaz giderici bitkileri kullanarak gaz probleminden kurtulmak mümkün. İnsanların sindirim sisteminde meydana gelen gazlar kişinin sindirim kanalında oluşan faz nedeniyle ses de çıkarmaktadır. Gaz giderici meyveler ve sebzeler oldukça fazla olup doğal yollarla sorun çözülmektedir. Aşırı yutulan hava ve yenilen yiyeceklerden, içeceklerden kaynaklanan gazları yok etmenin bir yolu da çok hızlı yemek yememekten kaynaklanmaktadır. Gaza neden olan yiyecekler bulunmaktadır. Kadınların özel döneminde gaz olabilmektedir.

Bitkilerin Özellikleri ve Faydaları Hakkında

Nane, anason, ada, dağ, rezene, nane limon, melisa, ıhlamur, papatya, karahindiba kökü çayı gaz gidermede en etkili çaylardan bazılarıdır. Papatya çayı bebeklerde gaz giderici bir bitkisel formül olarak kullanılmaktadır.

Nane taze ya da kurumuş nane yapraklarından hazırlanarak sindirim sistemi problemlerinde etkin rol almaktadır. Gaz giderici yiyecekler içinde olup yaş olarak da tüketilebilir.  Sindirimde görev alan kasların yumuşatılarak gazın daha hızlı atılmasını sağlamaktadır.

Melisa otu nane familyasından gelmekte, rahatlatıcı etkisiyle uykusuzluk, sindirim sistemleri, iştah artırıcı olarak kullanılabilir. Mide kramplarını hafifleterek gazın dışarı atılmasını sağlamaktadır. Yatıştırıcı ilaç kullananlar melisa çayını tüketmemelidir.

Rezene otu gaz geçişini hızlandırmakta ve gaz geçişini hızlandırmaktadır. Rezene tohumu çayı tek başına ya da etkisini artırmak için anason tohumu, dereotu ile karıştırılarak hazırlanabilir. Gaz tedavisi ve kolik problemlerinde kullanılabilir. Rezene epilepsisi olan kişilerce kullanılmamalıdır. Nadiren de olsa alerjik tepkimelere yol açabilir.

Karahindiba kökü aşırı sodyum tüketimi sebebiyle tutulan aşırı suyun dışarı atılması için kullanılabilir. Gaz sancısı nasıl giderilir diyenler için bitkisel reçetelerin öneminden bahsetmeliyiz.

Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kurutulmuş 1 çay kaşığı nane yaprağı, 1 tatlı kaşığı kuru melisa yaprağı, rezene, karahindiba kökü otları bir bardak kaynamış suya konularak 5 ile 10 dakika demlenmelidir. Reflüsü olan kişiler mide asidinin yemek borusuna çıkışını kolaylaştıran nane çayı tüketmemelidir. 1 su bardağı kaynar su içerisine miktar melisa(oğul otu) konulup 5 dakika demlenip tek başına da tüketilebilir. Bağırsak gaz giderici olarak son derece sağlıklı ve kısa sürede etkili olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz