Teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve cihazlar “daha akıllı” hale geliyor. Onlara gerçekten hiç ihtiyacımız var mı diye düşündünüz mü? Yoksa özelliklerine bakıp direk alıyor musunuz?.
Necibe.com olarak size, alacağınız ürünlerin çokta gerekli olup olmadığını anlatan bu makaleyi hazırladık.
Elektrik Süpürgesi
Yıkama. Sizi özel olarak yıkama sıvısı almaya zorluyorlar. Ayrıca, içini temizlemeyi unutursanız ya da yeterince iyi yıkamazsanız, kötü kokmaya başlar.
Ultraviyole Lamba mikropları öldürmek içindir. Bununla birlikte, “görünmez düşmanlarınızı” yok etmek için, fırçayı zemininin her yerine bir kaç dakika tutmalısınız. Ayrıca, mikroplar yine de geri dönüyor, bilginize.
Anti-bakteriyel kapak. Bu sadece komşular arasında ağızdan ağza yayılmış bir efsane ve iyi bir pazarlama taktiğidir.
Buzdolabı
Hava iyonlaşması. İyonlaşma sırasında çıkan ozonun mikropları öldürmesi ve daha uzun süre taze tutması bekleniyor. Aslında, iyonlaşmanın bunu yaptığı hakkında herhangi bir kanıt yok.
Anti-bakteriyel kapak. Bu kapağın gıda ömrünü uzattığını ispatlayan bir araştırma yok. Ayrıca gıdalardaki mikropları kesinlikle öldürmez.
Buz jeneratörü. Buz dağıtıcılı buzdolabı maliyeti çok daha yüksektir. Bu şişirilmiş özellikler için fazladan para harcamanızı önermiyoruz çünkü basit buz küpü tepsileri kullanarak buz yapabilirsiniz.
Buz eritme. Buzdolabını, daha az sıklıkla, No Frost özelliğiyle defrost etmek gerekiyor. Bu yüzden, modern buzdolapları düzenli buz eritme işlemine ihtiyaç duymaz.
Çamaşır Makinesi
Gerekli tüm parametreleri ayarlamak için çok sayıda program. Bu popüler özellikler genellikle sıcaklık ve çevirme döngüsünün ayarlamasını sağlamaktan başka bir işe yaramazlar.
Deterjan dozunu otomatik ayarlama. Bu özellik genellikle tam tersi çalışır: Manuel modda koyduğunuz deterjan, otomatik modda koyduğunuzdan daha azdır.
Çamaşır kurutma. Bu özellik yalnızca çamaşırlarınızı kurutacak yeriniz yoksa gereklidir. Unutmayın ki bu tür makineler sadece pahalı değildir, aynı zamanda çok fazla elektrik tüketir.
Bulaşık Makinesi
Düşük su tüketimi. Bu sadece birkaç tabağı yıkamanız gerektiğinde işinize yarar, oysa ki kimse bir kaç bulaşık için bulaşık makinesini kullanmayı tercih etmez. Üstelik tercih ediyorsanız bile elektrik tüketimi yine de olacaktır.
Akıllı telefonla kontrol. Bu özellik belki klima için uygun olabilir, sonuçta gelmeden önce evinizi soğutabilir ve rahat bir ortam sağlayabilirsiniz. Fakat bulaşık makinesi için neden böyle bir özelliğe ihtiyaç duyasınız ki ?
Gösterge. Kontrol paneli sayesinde kalan süreyi görmenize olanak sağlayan bu göstergelere çokta gerek olmayabilir. Sonuçta ne kadar süreceğini kendiniz hesaplayabilir ve zamanında orada olabilirsiniz.
Son olarak gürültü yapmadığını iddia eden makineler bile az da olsa gürültü yapıyor.
Fırın
Pişirme programları. Modern fırınlarda belirli yemeklerin pişirme zamanına izin veren programlar bulunur. Kullanışlıdır, ancak doğru zaman ve sıcaklığın manuel olarak ayarlanması biraz zaman alıyor.
Kendi kendini temizleme. Fırını 900ºF’ye (500ºC) kadar ısıtırsanız içindeki tüm pislikler yanar. Bu kullanışlı görünebilir, ancak bu tür fırınlar çok maliyetlidir ve çok fazla elektrik tüketirler.
Buhar jeneratörü. Sakın paranızı boşuna harcamayın: Fırının alt kısmında genellikle buhar çıkışı için küçük bir delik açarlar. Bu “araç” için ekstra para ödemeyin.
Yanıltıcı Reklamlar
Genellikle reklamlarda gördüğmüz ürünler ile satın aldıklarımız arasında dağlar kadar fark vardır. Bu reklamları hazırlayan kişiler, sizi ürüne karşı özendirmek için ellerinden gelenleri yapmaktadır. Bunlara kanmamaya özen gösterin.