Ana SayfaÇocuk GelişimiTelevizyonun Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Televizyonun Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

-

Televizyonlar hayatımıza girdiği günden beri birçok değişime uğradık, ancak en çok çocuklar üzerinde değişim gösterildi.

Televizyonun Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Çocuk sağlığını değişime sokmak artık neredeyse artık her adımda karşımıza çıkmaktadır. Sağlık mevzu bahis olduğunda ne kadar hassas olduğumuzu zannetsek de aslında hep bir tarafta eksik kalıyoruz. Çünkü sadece tek taraflı düşünerek sağlığın beslenme ve spor olduğu kanısındayız. Halbuki aldığımız nefesten dokunduğumuz yerlere kadar her alanda sağlığımız tehdit altındadır. Buralarda bile farkına varabileceğimiz durumlar mevcutken saatlerce baktığımız bir ekranın zararı olup olmadığını da anlayabiliriz. Özellikle henüz bünyesi yerinde sayılmayan ve buna karşılık direk olarak aşarı radyasyona maruz kalan tüm çocuklar bundan sadece zarar göreceklerdir.

Televizyon aracılığıyla sunulan bilgiler belli bir süre takip edilmeli ve içeriğinin amacı tam manasıyla anlaşıldıktan sonra bağlantı kurulmalıdır. Aksi taktirde tüm verilen olumlu etkilerinde dışında düşünce sistemini alt üst edecek bir araçtan başka bir sonuç sergilemeyecektir. Buradaki en temel ayıraçlardan biriside izlenme süresidir. Çocukların tüm bilgileri buradan değil, genel olarak karşılaştıkları tüm unsurlardan öğrenebilecekleri hususunun altı çizilmelidir. Televizyonda kaliteli ve bilgili yayınlar izletilmeli çocukların yaşlarına uygun olmayan her ne yayın olursa olsun uzak durulmalıdır. Sonuçlarının neler olabileceği bir uzman doktor daha iyi açıklasa da bunu en başta sizlerin fark etmesi gerekmektedir. Tehlikeli olabileceğini düşündüğünüz tüm görüntü ve bağlantıları çocuklarınızdan uzak tutacak ön görüye sahip olmanız çok büyük bir artı puandır. Gelişim süreçlerinde yatkın oldukları alanları tespit ederek ona teşvik edici yayınların izletilmesi büyük önem taşımaktadır.

Tüm Dünya’da netlik kazanan, televizyonun yararlı olduğu alanlarında olduğu ancak ne kadar zararlı olduğu konusunda fikir birliği yoktur. Zaten bu durumda televizyonun çok büyük zararlar içerdiğinin kanıtı niteliğindedir. Saldırı ve silah içeren görüntülerin çocuklar üzerindeki aşırı baskı yaratması, tüm çocuk gelişim uzmanlarınca tespit edilmiştir.

Şiddet ve kavga barındıran bağlantıların tüm ruhsal dengeleri bozduğu herkes tarafından bilinmekte ve bilgilendirilmektedir. Birçok kaza ve yaralanma olayları bu tarz beyin altı sinyaller sonucunda gelişmektedir. Aklınıza estiği gibi kurallar koymadan daha bilinçli hareket etmek, sizi doğru sonuçlara ulaştıracaktır. Her anne baba çocuğunun iyiliği ister ve mükemmel seviyede ilerleme kat etmek için çabalar.  Çünkü çocukların ne bakıma göre algılarını yönlendirdikleri hala tespit edilememiştir.

tv izleyen cocuklar

Çocuklar İçin Yararlı Yayınları Nasıl Tespit Edebiliriz?

Çocuklarınızla ilgi genel bir bakış açısı yakalarken tüm detayların ortak noktasını bulmak gerektiğini unutmayın. Tek bir açıdan bakıp olumlu ya da olumsuz bir karar vermek son derece yanlış sonuçlara götürecektir. Bunun için çocuğunuzun becerisi ve gördüğü zaman etkilendiği konular hakkında derin bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Sizden beklenilen nitelikleri yerine getirmeniz çocuğunuz için bir ışık görevi görecektir. Güzel bir gelecek için her geçen günü kaliteli değerlendirmeniz gerekir. Bu yüzden yaşam kalitesini düşerek yayın ve organlarından uzak durmak çok önemlidir. Öne gidilmesi gerekirken geriye düşülmesi zaman ve güç kaybından başka bir yol açmayacaktır. Biraz araştırma yapmanız çocuklar adına en düzgün seçeneği seçmenize yardımcı olacaktır. Şu an da tüm kanalların yayın akışlarına birçok yerden ulaşmanız oldukça mümkündür,

Evinde bebek olan insanların ayrı bir dikkat etmesi gereken evde televizyonun açık tutulmamasıdır. Çünkü bebekler daha çok temizlerdir ve her baktıkları nokta onlara farklı gelecektir. Anne ve babasından çok televizyon sesini duyan bebekler zihinsel sorunlar yaşamaya daha meyillidirler. Çocuk sağlığını dikkate alırken, her konu ince hesaplanmalı sağlık aşamalarına daha fazla özen gösterilmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz