Ana SayfaCilt BakımıSuni Bronzluk Sağlıklı Mı?

Suni Bronzluk Sağlıklı Mı?

-

Uzun Süre Güneşte Kalmak Çok Tehlikeli

Son yıllarda özellikle kadınlar bronz bir tene sahip olmak istemektedir. Yaz aylarında UVA ve UVB ışınlarına uzun süre maruz kalındığında ten renginde koyulaşma veya kızarmalar görünür. Tatile gitme amaçları arasında en başta güneşlenme isteği gelmektedir. Ancak güneş koruyucu kullanılsa bile güneş altında uzun süre kalmak cildin doğal yapısına zarar verebilmekte ve sıcak çarpması adı verilen rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bronz bir tene sahip olmak adına çoğu kişi saatler boyu güneşlenmektedir.

Solaryuma Girmek De Cilt Kanseri Riskini Artırır

Yaz aylarında tatile çıkamayan ya da kış aylarının da bronz bir tene sahip olarak geçirmek isteyen kişiler solaryum adı verilen makinelere girerek bronzlaşmaktadır. Solaryum UVA ışığını suni olarak üreterek melanin pigmentini uyarır ve belli bir süreliğine bronz bir görünüm sunar. Yüksek maliyetler ödeyerek yılda birkaç kez solaryuma girerek bronz bir tene sahip olmak kolay olsa da çok sakıncalı. Solaryum sırasında maruz kalınan UVA ışınlarının zararlı etkileri de vücuda ulaşır. Suni bronzluk cilt kanserine yakalanma riskini artırır. Cildinizde yer alan benlerin yapılarında değişikliklere neden olabilir. Özellikle son yıllarda genç nesilde görülmeye başlanan tanoreksiya hastalığına da davet çıkarmaktadır.

Otobronz Ürünler Kullanılabilir

Kısacası doğal veya sun i yöntemler ile derinin bronzlaştırılmasında riskler söz konusudur. Bu nedenle güneşte uzun süre kalarak ya da solaryuma sık sık girerek ten rengini koyulaştırmaktansa kendi doğal haliniz ile barışık olmanız daha doğrudur. Ancak bronz bir ten konusunda ısrarlıysanız otobronz denilen ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu ürünler sprey, krem, süt şeklinde satılan kozmetik ürünlerdir. Diğer bronzlaşma yöntemlerine göre masum sayılabilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz