Tahıl tanelerinin bir takım işlemlerden geçerek karıştırılması sonucu elde edilen besin türüdür. Muslinin temel gıdası yulaf olmak üzere içine mısır, çavdar, buğday ve diğer tahıllar ilave edilir. Tatsız gibi olan muslinin içine farklı kuruyemişler ve yoğurt ilave edilerek tatlandırılabilir. Sağlıklı beslenme açısından çok önemli olan musli kahvaltılarda ve ara öğünlerde sık tüketilmelidir.
Muslinin faydaları şunlardır
1- Kişiye tokluk hissi verir. Bu da aşırı beslenme ve kilo alma sorunlarına çözüm üretir. Midede tokluk hissi az tüketime sindirim sisteminin sağlıklı işlemesine ve metabolizmanın güçlenmesii sağlar.
2- Musli faydalı tohumları ile bağırsak sistemini düzene sokup bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağırsaklar için gerekli prebiotik etkiyi sağlar.
3- Kandaki kötü kolesterolü düşürüp kalp sağlığına destek olur. Yoğun diyet lifleri sayesinde kandaki kolesterol dengesini sağlar. İçine iki miktar ceviz eklenerek tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
4- Pankreas dostudur, sabah kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketilmelidir.
5- Kabızlık sorununa iyi gelir, mide sorunlarını kısa sürede çözer.
Musli Diyeti Nasıl Yapılır ?
1. Gün Diyeti: Kahvaltı öncesi iki bardak alkali su tüketilir. Sabah kahvaltısında bir kase musli tüketilmelidir. Az miktarda taze meyve ile ara öğünde bir armut tüketilir. Akşam yemeğinde ızgara ve tavuk göğsü salata ve bir elma tüketilir.
2. Gün Diyeti: Kahvaltı öncesi iki bardak alkali su içilir ve ara öğünde elma yenir. Öğle yemeğinde bir kase musli akşam yemeğinde sebzeli omlet tüketilir.
3. Gün diyeti: Kahvaltı öncesi alkali su, kahvaltıda bir kase musli tüketilmelidir. Ara öğünde armut, akşam yemeğinde ton balıklı yeşil salata tüketilir.