Kış ayları geldi çattı çocuklar hemen hasta olmaya başladılar, işte soğuklar özel hastalıklar ve tedavileri
Kış Hastalıkları ve Çocuklar
Kış ayları kapıda artık havalar iyice kendini belli etmeye başladı bile, tam bu aylarda virüsler kendilerini belli etmeye başlar başlamaz çocuk sağlığı zarar görmeye başladı bile. Bununla beraber etrafta koşturan çocuklar azalmış olsa da okullarda ve toplu olarak gezinile yerlerde hastalıklar hemen bulaşıcı etkilerini gösterebiliyor ve etkisi altına alabiliyor. Yalnız çocukların bizzat kendilerinden değil, bir yere dokunulması veya ağız yolunda gelen bir tükürüğün asılı kalması bile hastalıkların çoğalmasına vesile olabilmektedir.
Kış Aylarında Hangi Hastalıklar Ön Plana Çıkar?
Havların soğuk olması insan sağlığını tehdit eden virüsler açısından son derece elverişli olur. Bakteriler hemen kendilerine sığınacak bedenler ararlar, çocuk bünyelerinin daha zayıf olması da durumu kolaylaştırmaktadır. Zatürre hastalığı soğuk havaların çocuklar üzerine bıraktıkları nadir hastalıkların başında gelmektedir. Akciğerdeki hava keseciklerinin oksijen alışverişi kesilir ve O2 seviyesinin düşmesiyle bağışıklık sistemi çökmeye başlar. Kronik hastalıkları olanlarda, yaşlılarda ve çocuklarda ölüm tehlikesi yaratacak kadar yüksek ateş seviyesi görülebilir. Kullanılmakta olan tüm tedavi yöntemleri en az 7 gün boyunca ağır bir şekilde devam edecektir. En etkili tedavi yöntemlerinin başında bol sıvı alma, sigara türevleri gibi rahatsız edici duman maddelerinden uzak durulması ve istirahat destek görevi görecektir. Balgam ve öksürüğün artması hiçte iyi sayılmamaktadır. Bu nedenle durum kontrol altına alınması gerekmektedir. Ateşin 39 derecelere varmış olması doktor müdahalesi için yeterli bir nedendir. Bu tarz durumlarda şok etkisi yaratmadan iyi gelebilecek olan ön tedaviyi uygulamanız çok iyi gelecektir. Beden olarak bir yetişkinlikle kıyaslanmayacak olan çocuk bünyeleri ağır olarak etkilenmektedir. İki gün içinde en yüksek seviyeye ulaşır ve göğüs kafesinde sesler duyulmaya başlar ve böylelikle hastalık tam anlamıyla yüksek seviyelere ulaşmış olur ve ona göre müdahale devam eder. Akciğerlerde genişlemeler gözükmeye başlamışsa sadece geçici bir konu olarak değil ileriye dönük kalıcı bir durum baş gösterebilmektedir.
En çok karşılaşılan durumların başında ishal ve kusma gibi tüm belirtilerin içinde olduğu hastalıklar gelmektedir. Virüslerin en çok sevdikleri ortam tuvaletlerdir. Çocuklar burada ara vermeden ve farkında olmadan virüs paylaşırlar. Bu nedenle okul ve kreş gibi tuvaletlerin ortak kullanım alanlarının olduğu yerler için titizlik çok daha ön planda tutulmalıdır. Eğer gereken özen ve müdahale olmazsa herkes risk altına girecektir.
Hijyen söz konusu olduğunda asla kimsenin taviz vermemesi gerekmektedir. Kötü ve sağlık koşullarının tam olarak yerine getirilmemesi durumda hastalıklar çok büyük bir hızla yayılırlar ve önüne geçilemeyen durumlar meydana getirirler. Çocuk sağlığını risk altına sokan kış hastalıklarına dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlarla karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır, tedbir almak ve ona göre davranmakta yarar var.