Ana SayfaCilt BakımıCildinizi Nasıl Tanırsınız?

Cildinizi Nasıl Tanırsınız?

-

Cildimiz bizi dış dünyanın etkilerine karşı koruyan bir kalkan vazifesi görür. Cilti tipimizi bilmemiz doğru ürünleri seçmek için önemlidir. Peki siz cildinizi nasıl tanırsınız? Cildinizi tanımak için çeşitli yöntemler mevcut. Bunların en başında uzman kişilerden yardım almak geliyor. Eğer bu uygulamayı kendimiz denemek istiyorsak cilt tipimizi nasıl öğreniriz?

Temel olarak bahsedersek cilt tipleri kabaca 4 gruptan oluşmaktadır.

Kuru cilt tipi; genellikle pul pul bir görüntü oluşturur. Özellikle soğuk havalarda fazladan koruma gerektiren bu tip ciltler en hassas olanlardır. Hassas ve ince bir görüntüye sahip olan bu ciltler kırışıklıklara daha meyilli olup bolca nemlendirme gerektirirler.

Yağlı cilt tipi: kuru cilt tipinin aksine, cilde dokunulduğunda daha kalın ve yağlı bir tabaka olarak hissedilirler. Gözenekler oldukça büyük ve gözle görülür olmaya meyillidir. Yüzün özellikle alın, burun kenarları ve çene bölgesindeki yağlanma gözle görünür derece artabilir ve rahatsızlık hissedilmesine sebep olabilir.  Sivilce oluşumuna en yatkın cilt tipi denilebilir. Derinlemesine temizlik ve bakım yağlı hissin oluşmasını geciktirmektedir.

Cildinizi nasıl tanırsınız ?

Normal cilt tipi; en şanslı ciltler olduğu söylenebilir. Normal olan Cilt tipimizi nasıl öğreniriz? Normal cilt tipi, dışarıdan çok sağlıklı bir görüntü olmasını sağlar. Pürüssüz ve canlıdırlar. Fazla yağlanmaz, kurumaz, ideal bir dengededir ve genellikle çok sağlıklı bir görüntü verir. Makyajın en ideal durduğu cilt tipidir.

cildinizi nasil tanirsiniz

Karma cilt tipi; burun, çene ve alında yani T bölgesi denilen bölgede yağlılık hissedilir. Geri kalan bölümler içinse kuruluk hissedilebilir. Cilt nem ve yağ dengesinin bütünlük oluşturması için maske yada derin temizlik uygulamaları yapılması gereklidir.

[irp posts=”8422″ name=”Cildinizi Güzelleştirecek Olağanüstü Besinler”]

Yaş ilerledikçe cilt tipimizi nasıl öğreniriz? Sorusu önem kazanmakta. Çünkü, yaş ile beraber cilt dengesi de değişmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz