Eğer bir anneyseniz, bebeğinizinin kusması oldukça endişe vericidir. Özellikle küçük bebeklerin neredeyse yarısı düzenli olarak kusar. Bazı bebeklerde diğerlerinden daha fazladır. Bebeğiniz ister anne sütü ister hazır süt ile besleniyor olsun; bebeklerde kusma görülebilir. Bu durum bebeklerde oldukça yaygındır, ancak her zaman normal olmayabilir. Bazen yiyecek tıkanıklığına ya da farklı sorunlara da işaret eder.
Bebeklerin Kusma Nedenleri

Bir şeyler yediğinizde ya da içtiğinizde, besinler yemek borusundan mideye geçer. Orada mide asitleriyle birleşir ve sindirimin gerçekleştiği bağırsaklara geçer. Yemek borusu ile midenin arasında, yemek borusuna yiyecek tıkanmasını önleyen bir bölüm vardır.Bu bölüm, bebeklerde tam olarak gelişmemiştir ve gıdaların geri gelmesine neden olabilir.
Bu da, bebeklerde kusmanın nedenlerinden biridir. Ayrıca bebeğinize midesinin kapasitesinden daha fazla yiyecek verilmesi durumunda, bebeğiniz dayanamayacak ve kusacaktır. Bazen bebeğiniz sütlebirlikte hava da yutabilir. Hava yutulduğunda, bir çıkış yolu bulmaya çalışır. Bu da, bebeğinizin ağzından bir miktar sıvı getirir.
Diğer Nedenler
- Çok fazla süt içtikleri için kusuyor olabilirler.
- Göğüsleriniz aşırı dolduğunda ya da bebeğiniz çok agresif beslediğinde de bu olabilir.
- Bazı bebekler diş çıkarırken veya katı gıdalar yemeye başladığında, daha fazla kusarlar.
- Ayrıca ağlarken, öksürdüklerinde ya da kendilerini zorladıklarında da kusabilirler.
Bebeklerde kusma, bu nedenlerle ortaya çıktığında, onlara acı vermediğinden genellikle endişe etmeniz gerekmez. Sağlıklı oldukları ve kilo alabildikleri sürece bebeklerde kusma, normal gelişimlerinin bir parçasıdır. Bebeğiniz her hafta alması gereken kiloyu alıyor ve düzenli olarak bezini ıslatıyorsa, endişelenmenizi gerektiren bir durum yoktur.