Bir çocuğa bakarken; beslenmesine dikkat etmeniz, iyi davrandığınızdan emin olmanız ve onu enfeksiyonlara karşı korumanız gerekir. Bazen,onu enfeksiyonlara karşı korumak için aşı yaptırmanıza rağmen, bazı hastalıklar görülebilir. Çocukları etkileyen bu enfeksiyonlardan biri, roseola enfeksiyonu (Altıncı hastalık)’dur. Çocuklarda altıncı hastalık ile ilgili daha fazla bilgi için, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Altıncı Hastalık Neden Olur?

Bu enfeksiyon, 6 aylık ile 2 yaş aralığındaki çocuklarda en sık görülen enfeksiyonlardan biridir. Daha büyük çocuklar ve gençlerde bu enfeksiyon, daha seyrek görülür. Bazı enfeksiyonlar, mevsim değişikliklerine bağlı olarak görülürken, altıncı hastalık yılın her döneminde görülebilir.
Çocuğunuz enfekte bir kişiyle temas ettiğinde, enfeksiyona yakalanma riski de yükselir. Enfekte olmuş kişinin hapşırığı ya da öksürüğü ile birlikte burnundan ve boğazından çıkan küçük sıvı damlaları yoluyla enfeksiyon yayılabilir. Ayrıca, çocuklarda altıncı hastalık, bu hastalığın belirtilerini göstermeyen ancak enfekte olmuş kişilerden de buluşabilir.
Belirtileri Nelerdir?
Bazı yaygın belirtileri şöyle sıralayabiliriz;
- Çocuğunuz altıncı hastalık geçiriyorsa ani bir ateş gelişebilir.
- Ateş, enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak yaklaşık üç ile dört gün sürer.
- Ayrıca lenf bezleri şişebilir, bunun yanında farklı belirtiler de olabilir.
- Boğaz ağrısı, burun akması ve öksürük görülebilir.
- Bir başka belirgin belirti, ateş düştükten sonra deri yüzeyinde döküntülerin görülmesidir.
- Döküntüler, pembe renkli çıkıntılı lekeler olarak görülür.
- Çevrelerinde beyaz bir çizgi olabilir.
- Öncelikle boyun, sırt ve karın bölgelerinde döküntüler görülür. Bu döküntüler kaşıntılı veya kaşındırıcı olabilir.