Ana SayfaModaAkne Tedavisinde Gerçekten Hindistan Cevizi Yağı Kullanabilir misiniz?

Akne Tedavisinde Gerçekten Hindistan Cevizi Yağı Kullanabilir misiniz?

Akne tedavisinde hindistan cevizi yağının yeri nedir?

-

Kurgudan ayrılma zamanı!

Hindistan cevizi yağı, popüler bir kız gibi. Son moda süper tatlılara lezzetli bir ektir, harika bir saç maskesi yapar ve hatta kütiküllerinizi bile tedavi eder. Doğal güzellik ürünleri bir baloya sahip olsaydı, hindistan cevizi yağı kraliçe olurdu.
Fakat hindistan cevizi yağının şu an pek de iyi olmadığı bir şey var: akne tedavisi.
Hindistan cevizi yağı için durumlar şöyle. “Hindistan cevizi yağının kendisi akne tedavisi için araştırılmamış olsa da, bazı insanlar bunu faydalı bulabilir.” diyor New York City kozmetik dermatoloğu, SmarterSkin Dermatology’nin kurucusu Sejal Shah. “Hindistan cevizi yağında yağ asitleri var. “Akne gelişiminde rol oynayan bakteriler olan propionibakterium acnes (P.acnes)” a karşı anti-inflamatuar ve antimikrobiyal aktiviteye sahiptir ”diyor. Özellikle, hindistan cevizi yağının laurik asidinin P.acnes dahil olmak üzere birçok bakteri ile mücadelede etkili olduğu gösterilmiştir.
Hindistan cevizi yağı da akne tedavisi için çok önemli olan derin nemlendiricidir. Bu, sezgisel görünebilir (sonuçta, yağlı, akneye eğilimli cildin hidrasyon gerektirmeyeceğini düşünebilirsiniz) ancak aknenin tedavisinde kullanılan diğer birçok tedavi, doğal yağların derisini soğutabilir. Metropole Dermatoloji Enstitüsü’nden Teksas dermatoloğu, Jennifer M. Segal, “Cilt bariyerinin bütünlüğünü korumak sadece akne tedavisi için değil, aynı zamanda akne lezyonlarının iyileşmesini de en az yara ile sağlamaya yardımcı” diyor. Kuru cildin iyileşmesi daha uzun sürer ve bunun üstünde sivilce varsa, daha fazla yara izi görebilirsiniz. Beslenmiş cilt daha sonra retinoller, alfa ve beta hidroksi asitler ve benzoil peroksit gibi akne ile mücadele maddelerini daha iyi tolere edebilir, bu da daha temiz bir cilt anlamına gelir.
hindistanceviziyağı
#Olumsuzluklar 
Ancak, hindistancevizi yağının P.acnes ile savaşabilecek olması bunun anında bir sivilce tedavisi olduğu anlamına gelmez. Aslında, P.acnes, akneye eğilimli ciltler söz konusu olduğunda resmin sadece küçük bir kısmıdır. Akne arkasındaki büyük suçlu gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkar. Bu durumda hindistan cevizi yağı eğer cildinizde kalırsa, aknenizi daha da kötüleştirebilir.
#Karar
Hindistan cevizi yağının potansiyel mikrobiyal, nemlendirici ve yatıştırıcı özellikleri nedeniyle uzmanlarımız akne eğilimli tipler için işe yarayabileceğini söylüyor … ama bir karar var. Shah, “Bunu kullanmanın en iyi yolunun makyaj temizleyici olarak veya temizlik rutininin bir parçası olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum” diyor. Bir yağ olduğu için, cildi beslerken gözeneklerden döküntü çıkartarak sebum ve diğer kirliliklerle bağlanır. Ama gerçekten harika bir temizleyici olduğunu söylüyor. Fakat yıkandıktan sonra, yağın tüm izlerini ikinci bir temizleyici ile çıkarmak önemlidir. Hindistan cevizi yağı çok kompojenik olduğundan, cilt üzerinde herhangi bir kalıntı bırakmak istemezsiniz, diyor Shah. Bu çift temizleme yöntemi, hindistan cevizi yağının rahatlatıcı faydalarından kurtulmanızı sağlar.
Rafine edilmemiş hindistancevizi yağı bulmak önemli. Sağlıklı yağlarda nemlendirici olarak etkili olabilecek doğal yağlı asitlerin büyük bir dengesine sahip. Ham hindistan cevizi yağını arayın, yani rafine edilmemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı buraya yazın